Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaiden työhaastattelu kirvoitti katsojilta tylyä palautetta

Sosiaalinen media on puhunut – presidentti jäi tänä iltana niin sanotusti palkkaamatta.

Kansan palaute oli kovaa, kun neljä suurimman puolueen presidenttiehdokasta keskusteli MTV3:n Presidentti työhaastattelussa -ohjelmassa. Uutisankkuri Peter Nymanin juontamaan ohjelmaan osallistuivat ehdokkaat Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Timo Soini ja Paavo Väyrynen.

Keskustelun järjestäneen elinkeinoelämän edustajina olivat kysymyksineen Perheyritysten liiton puheenjohtaja Anne Berner, EK:n hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna.

Jo ennen lähetyksen alkua neljä ehdokasta määriteltiin MTV3 Uutisten Facebook-sivulla muun muassa "menneisyyden vangeiksi".

Varsinaisen ohjelman aikana Facebook-kommenteissa ja Twitter-viesteissä todettiin, että Lipponen oli liian hidas, Soinin kannanotot eivät taaskaan vakuuttaneet ja Niinistö puhui ympäripyöreästi tai ajatushautomoiden kieltä.

Väyrynen taas oli jo liiankin Väyrynen, kun hän ilmoitti vitsikkäästi olevansa jäävi puhumaan presidentin palkkion nostamisesta.

Kritiikkiä sai myös itse keskustelu. Jo ennen ohjelmaa MTV3:n vaalisivuston blogikirjoittaja Jussi Lähde kummasteli ohjelmaa, josta puuttuvat ehdokkaista Eva Biaudet, Sari Essayah ja Pekka Haavisto.

Tuoreiden ehdokkaiden värikkyyttä ja näkemyksiä kaipasivat myös katsojat. Lisäksi Soinin puheenvuorojen keskeyttämisestä syytettiin niin muita ehdokkaita kuin juontaja Nymaniakin.

Elinkeinoelämän edustajat olivat sen sijaan tyytyväisiä ehdokkaiden ohjelmassa esittämiin näkemyksiin. Yksikään ei kuitenkaan Nymanin kysyessä suostunut nimeämään suosikkiehdokastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme