Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaille rahaa netin kautta

Internet on noussut tärkeään rooliin presidentinvaalien rahankeruussa. Ehdokkaiden kotisivuilla kansalaisia houkutellaan lahjoittamaan helposti nettipankin kautta. Eniten rahaa on tähän mennessä kerännyt Sauli Niinistö.

Bjarne Kalliksen ja Timo Soinin kampanjoilla ei kansalaiskeräystä ole, mutta loput viisi ehdokasta keräävät luvan kanssa. Rahaa on tullut Heidi Hautalan ja Henrik Laxin keräystileille muutamia tuhansia, Tarja Halosen ja Matti Vanhasen tileille muutamia kymmeniätuhansia ja Sauli Niinistölle reippaasti enemmän.

- Työväki tuntuu tykkäävän meidän presidenttiehdokkaasta. Se siinä selittäjänä on, kun rahaa on tullut ihan mukavasti, sanoo Niinistön vaalikampanjan talousvastaava Jarmo Pekkala.

- Ihan viimeisinä päivinä tulee parhaat tuotot. Itse asiassa, jos jouduttaisiin toiselle kierrokselle, niin silloin olisi ehkä kansa anteliaimmillaan, toteaa puolestaan Halosen vaalikampanjan kampanjapäällikkö Markku J. Jääskeläinen.

Netissä tapahtuva varainhankinta on näiden vaalien juttu. Lahjoittaa voi helposti suoraan nettipankin kautta. Niinistön tueksi voi jopa ostaa tekstiviestillä virtuaalioluen. Vanhasen sivuilla kehotetaan soittamaan Matille 15 euron hintainen tukipuhelu. Pian maksullisen tukipuhelun voi soittaa myös Tarjalle, mahdollisesti myös Saulille.

Pelkillä keräyksillä ei isoja kampanjoita rahoiteta. Perinteisiä seminaareja ja vaalikirjoja tarvitaan, mutta myös muuhun tuotemyyntiin on näissä vaaleissa satsattu entistä enemmän.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.12.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme