Mainos
Mainos

Presidenttipari vierailulla Tanskassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi ovat eilen aloittaneet valtiovierailun Tanskaan.

Halonen Tanskassa

Tanskaan Kastrupin lentokentälle eilen saapuneen presidenttiparin ottivat vastaan kuningatar Margareeta ja prinssi Henrik. Läsnä oli myös Tanskan kuninkaallisen perheen muita jäseniä. Vastaanottojuhlallisuuksissa oli muun muassa kunniakomppanian tarkastus.

Presidentti Halonen laski seppeleen Mindelundenin sankarihaudoille. Hän tutustui myös yhdeksän suomalaisen naistaiteilijan taidenäyttelyyn Kööpenhaminassa. Illalla Tanskan kuninkaalliset tarjosivat valtiovieraiden kunniaksi juhlapäivälliset Christiansborgin linnassa.

Vierailun poliittiset keskustelut presidentti Halonen käy pääministeri Poul Nyrup Rasmussenin kanssa. Suomen viralliseen valtuuskuntaan kuuluu lisäksi mm. pohjoismainen yhteistyöministeri Jan-Erik Enestam.

Paluu kotimaahan tapahtuu torstaina.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme