Mainos
Mainos

Presidenttivaalien kaksintaistelu on alkanut

Vaalien toisen kierroksen ehdokkaat taistelevat nukkuvien ja Vanhasen äänistä.

SDP:n ja vasemmiston presidenttiehdokas Tarja Halonen pitää jatkossakin kiinni teemoistaan eli kansanvaltaisesta ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesta Suomesta, joka on mukana tekemässä parempaa maailmaa.

Hän sanoi haluavansa myös puhua taloudellisesta, alueellisesta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta, työelämän arjesta sekä siviilikriisinhallinnasta.

Halonen tähtää toisella kierroksella äänestysaktiivisuuden nostamiseen. Hän hakee toiselle kierrokselle lisää tukea erityisesti lähiöiden nukkuneilta äänestäjiltä ja pääministeri Matti Vanhasta äänestäneiltä.

Halonen kehui kampanjansa tiedotustilaisuudessa maaseudun ihmisiä ja muistutti olevansa se presidentti, joka on tehnyt keskustan kannattajien kanssa hyvää yhteistyötä kuuden vuoden ajan.

Hän jättää Vanhasen ja eduskunnan ratkaistavaksi sen, miten istuva pääministeri voi olla suurimman oppositiopuolueen ehdokkaan tukija.

Halonen muistutti presidentin, hallituksen ja eduskunnan suuresta yksimielisyydestä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ja kysyi, ovatko kokoomuksen Sauli Niinistö ja Vanhanen näissä asioissa samoilla linjoilla.

Niinistö saanut tukea pienpuolueilta

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö uskoo työväen presidentti -teeman kantavan myös vaalien toisella kierroksella.

Niinistön mukaan hänen kamppanjassaan puhutaan seuraavan kahden viikon aikana työstä ja turvallisuudesta.

Niinistö kiitti jo saamistaan julkisen tuen osoituksista muun muassa keskustan ehdokasta Matti Vanhasta. Niinistön mukaan myös kristillidemokraattien Bjarne Kallis ja RKP:n Henrik Lax ovat jo antaneet hänelle tukensa toiselle kierrokselle.

Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund arvioi, että Niinistön suurin haaste toisella kierroksella on Vanhasen kannattajien tavoittaminen

- Ehkä sekään ei vielä riitä, että hän todellakin saisi Vanhasen äänestäjiä tuekseen. Eihän Niinistön ja Vanhasen yhteiskannatus yllä Halosen kannatukseen. Nyt tarvitaan vakuutusta niille, jotka eivät käyneet äänestämässä. Aika paljon riippuu siitä, miten tv-väittelyt onnistuvat, millainen mielikuva kamppanjasta tulee, Grönlund jatkaa.

(MTV3-STT)

Niinistö haastaa Halosen työväen teemalla

(Yhdeksän uutiset 16.01.2006)

Halonen tähtää äänestysaktiivisuuden kohottamiseen

(Yhdeksän uutiset 16.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme