Mainos
Mainos

Presso: MMM salaa laittomasti tiedot maataloustuista

Euroopan komissio haluaisi tulotuet julki. Kauppalehti Presson mukaan monet maatalouden päättäjät ovat itse tukien saajia.

Maatalouden tulotuet hipovat jo kahden miljardin euron rajapyykkiä. Summa on kolme kertaa enemmän kuin työttömyyskorvaukset. Yli puolet tuesta rahoitetaan Suomen valtion budjetista.

Potti kasvaa jatkuvasti, mutta sen jakajia on entistä vähemmän, joten edut päätyvät yhä harvempiin käsiin.

Maa- ja metsätalousministeriö salaa tiedot Suomessa maksettavista maataloustuista, vaikka Euroopan komissio haluaisi tulotuet julki.

- On erittäin tärkeätä kaikkien veronmaksajien kannalta, että he tietävät, mihin heidän rahansa menevät. Se on meidän kantamme komissiossa, painottaa komission edustuston päällikkö Reijo Kemppinen Kauppalehti Pressossa.

Tanska, Viro ja Iso-Britannia ovat jo julkistaneet tukien saajat. Joukossa on sukutiloja ja kuninkaallisia, mutta myös äveriäitä liikemiehiä ja suuryrityksiä. Suomi kuitenkin kieltäytyy antamasta tietoja. Maatalousministeriö ei suostu luovuttamaan päätöksiä, joista selviäisi, ketkä Suomessa saavat eniten tukia.

Kauppalehti Presson mukaan monet maatalouspäättäjät ovat itsekin isoja edunsaajia. Esimerkiksi keskustalainen maatalousministeri Juha Korkeaoja saa vuosittain jopa 35 000 euroa tulotukea. Edellisen hallituksen maatalousministeri, kokoomuksen Jari Koskinen sai viime vuonna tukea Hauhon-tilastaan 17 000 euroa. Toisin kuin Korkeaoja, Koskinen kertoi tukensa avoimesti.

(MTV3)

(Kauppalehden Talousuutiset 13.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme