Mainos
Mainos

Pridessa marssinut ylikersantti: Tein päätöksen virkapuvun käytöstä itse

Pride-kulkueessa univormussaan marssinut ylikersantti Juho Pylvänäinen pitää puvun käytöstä noussutta keskustelua tarpeellisena ja selkeänä.

Hän toivoo, että keskipiste siirtyisi nyt laajempiin ongelmakohtiin.  

- Toivon, että keskustelu siirtyisi asioihin, joista pitäisi puhua. Kuten siihen, että Pride voisi osoittaa sen, että puolustus on kaikkien puolustus. Sillä voisi olla myös positiivinen vaikutus maanpuolustustahtoon tiettyjen vähemmistöjen osalta. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kokema syrjintä pitäisi ottaa myös esille, Pylvänäinen toteaa.  

Puolustusvoimat tarkensi keskiviikkona lausuntoaan virkapuvun käytöstä, että Pride-kulkueeseen osallistuminen virkapuvussa on jokaisen omassa harkinnassa.  

Pylvänäinen sanoo, että teki päätöksen virkapuvun käytöstä itse. Hän ei keskustellut asiasta etukäteen kollegojensa tai esimiehensä kanssa.  

– Olen saanut pääosin posiitivista palautetta niin siviileiltä kuin sotilailtakin. Virallista yhteydenottoa puolustusvoimista ei ole tullut. Vähän törkypostiakin on tullut.

Aiheesta noussut keskustelun määrä ja näkyvyys eivät suuresti yllättäneet Pylvänäistä. 

– Viestejä ja kyselyitä on tullut paljon, eikä kaikkia ole ehtinyt huomaamaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme