Mainos
Mainos

TeliaSoneran työntekijät marssivat ulos luottamusmieskiistan vuoksi

TeliaSoneran toimihenkilöt ja vuokratyöntekijät ovat marssineet ulos työpaikoiltaan.

Ammattiliitto Pron mukaan yhteensä ulos marssineita työntekijöitä on noin kaksituhatta.  

Ulosmarssi on liiton mukaan vastalause sille, että TeliaSoneran alihankintayhtiö Teleperformance ei suostu tunnustamaan henkilöstön vaaleilla valitsemaa luottamusmiestä. Ulos marssivat myös TeliaSoneran tytäryhtiöiden Datainfon ja Sergelin sekä Teleperformancen toimihenkilöt.  
Palvelualojen työnantajat Paltan mukaan tänään keskiyöllä päättyvä ulosmarssi on laiton.  

Työantaja- ja työntekijäliiton välillä on erimielisyyttä siitä, mitä toimihenkilösopimusta Teleperformancessa sovelletaan.  
Pron mukaan Teleperformance rikkoo toiminnallaan ict-alan toimihenkilöitä koskevaa työehtosopimusta.  

Paltan tiedotteen mukaan Teleperformancessa sovelletaan puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksia koskevaa työehtosopimusta. Kyseisessä sopimuksessa työntekijöiden sopimusosapuolena on Palvelualojen ammattiliitto PAM.  
– Ammattiliitto Pron vaatimukselle omasta luottamusmiehestä Teleperformancessa ei ole juridisia perusteita, koska Pro ei ole sopijaosapuoli yrityksessä, kirjoittaa Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara tiedotteessa.  

Pro vaatii, että TeliaSonera varmistaa, että toimihenkilöihin sovelletaan ict-alan työehtosopimusta kokonaisuudessaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme