Mainos
Mainos

Professori: Ahteen irtisanomisessa rikottu lakia

Työoikeuden professori arvioi, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n viestintäpäällikön Hilkka Ahteen irtisanomisessa on rikottu työsopimuslakia. Helsingin yliopiston professori Kari-Pekka Tiitinen sanoo STT:lle, että Ahteen irtisanominen näyttää olevan vahvasti sidoksissa siihen, että tämä kääntyi työsuojeluviranomaisen puoleen.

Ahde teki viime kesänä kantelun AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn toimista. Poliisi tutkii tällä hetkellä, onko Räty syyllistynyt työsuojelurikokseen.

Tiitisen mukaan oikeusturvakeinojen käyttäminen ei ole riittävä peruste työntekijän irtisanomiselle.

Ahteen irtisanomista perusteltiin "täydellisellä luottamuspulalla". AKT:n hallituksen on uutisoitu viitanneen siihen, että laulaja Virve Rosti olisi toissa vuonna kertonut Ahteen puhuneen taksijonossa Rädystä kielteisesti.

– Virverostit sun muut voi jättää omaan arvoonsa. Siitäkin on jo kaksi vuotta. Luottamuspula-sana on ihan yhtä tyhjän kanssa. Sehän pitäisi yksilöidä, Tiitinen sanoo.

Ylen haastattelema Lapin yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen arvioi, että AKT on ehkä vasta aloittanut Ahteen irtisanomisprosessin. Tiitinen on eri mieltä.

– Luulisi, että joku hallituksen enemmistöstä olisi jo ilmoittanut asiasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme