Mainos
Mainos

Professori: Ailus ei voi odottaa samoja palkkioita kuin muut eläkevakuutuspomot

Politiikan ja talouden asiantuntijan Jussi Pakkasvirran mielestä Kevan toimitusjohtajalla, Merja Ailuksella ei ole enää edellytyksiä jatkaa tehtävässään. 

– Jos itse olisin vastaavassa tilanteessa, niin tyylikkäin ratkaisu olisi erota, koska luottamus on niin monella lohkolla mennyt, hän sanoo Huomenta Suomen haastattelussa. 

Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen johtaja Jussi Pakkasvirta katsoo, että Keva on erityisasemassa, kun tarkastellaan eri eläkevakuutusyhtiöiden toimintaa. 

"Hän on elänyt kuten Kauniissa ja Rohkeissa. Hän on tullut tehtävään ja katsonut, että hänen pitää pystyä elämään samoin, kuin muut eläkefirmojen johtajat"

– Tässä on kuitenkin kysymys julkisen sektorin virkavastuulla tehtävästä työstä. Siinä on avoimen demokraattisen versus suljetun ja yksityisen piirin asiat hieman sotkettu.

Professorin mukaan Kevan Ailus on mahdollisesti omissa ajatuksissaan sijoittanut itsensä palkan ja etujen suhteen samaan kategoriaan muiden eläkevakuutuspomojen kanssa.

–Hän on ehkä elänyt sellaista Rich & Famous-elämää kuten Kauniissa ja Rohkeissa. Hän on tullut tehtävään ja katsonut, että hänen pitää pystyä elämään samoin, kuin muutkin eläkefirmojen johtajat., mutta hänen tilanteena on erilainen jo lähtökohtaisesti verattuna muihin.

Pakkasvirran mukaan Ailuksen rooli on ollut Kevassa enemmänkin edustuksellinen.

– Hänhän ei välttämättä juuri valvo niitä sijoituksia, vaan on ikään kuin edustuksellisessa roolissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme