Mainos
Mainos

Professori Erkki Vuoren huumeiden vastainen työ palkittiin

Oikeuskemian emeritusprofessori Erkki Vuori on saanut tunnustusta merkittävästä ja pitkäaikaisesta huumeiden vastaisesta työstä. Tunnustuspalkinto myönnetään Kansallinen Huumetyön Tukiyhdistys ry:n hallituksen Torsti Koskisen rahastosta.

Palkinnon jakaneen yhdistyksen mukaan professorin asiantuntijalausunnot ovat olleet usein keskeisessä asemassa esitutkinnassa ja rikosprosessissa, kun on arvioitu huumausaineiden vaarallisuutta tai huumeiden yliannostuksen osuutta huumekuolemissa.

Yhdistyksen mukaan Vuori on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vuoren arvioinnit ovat vaikuttaneet alan lainsäädäntöön muun muassa muuntohuumeista keskustellessa.

Vuoren asiantuntemusta on hyödynnetty myös poliisien koulutuksessa.

Tunnustuspalkinnon sai myös Irti Huumeista ry: n Vaasan osaston Eivor Hedman, joka on yhdistyksen mukaan antanut panoksensa huumetyöhön vapaaehtoisena jo 1990-luvun alusta lähtien.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme