Mainos
Mainos

Professori hämmästelee THL:n sikainfluenssaohjeita

Asiantuntija ihmettelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita sikainfluenssasta. Infektio-opin professori Olli Ruuskanen Tyksistä korostaa Helsingin Sanomissa, ettei sikainfluenssa eroa merkittävästi normaalista kausi-influenssasta, jota on sairastettu koko historian ajan.

- THL:n ohjeet voivat aiheuttaa lapsiperheille turhaa huolta ja murhetta. Alle kolmevuotiaat on luokiteltu riskiryhmään. Minulle ei ole selvää, millä perusteella, Ruuskanen kirjoittaa HS:n mielipidesivuilla.

Ruuskasen mielestä pienten, muuten terveiden lasten vanhempien ei ole syytä rynnätä heti lääkärin vastaanotolle, kun lapsi sairastuu hengitystieinfektioon.

- Kaikki lasteninfektiolääkärit tietävät, että kausi-influenssaa on eniten pienillä lapsilla, mutta sairaanhoitoakin vaativat tapaukset ovat yleensä lieviä. Tuoreet havainnot sikainfluenssasta eivät tue käsitystä, että alle kolmevuotiaat sairastaisivat vaikeamman taudin.

Professori ei myöskään yhdy THL:n ylijohtajan Juhani Eskolan antamaan suositukseen, jonka mukaan flunssaan sairastuneen kuuluisi viettää yksi terve päivä ennen kuin lähtee kouluun tai töihin.

- Tällaiselle suositukselle ei ole lääketieteellisiä perusteita lama-ajan Suomessa. Flunssaa voidaan sairastaa nyt aivan niin kuin ennenkin, Ruuskanen huomauttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme