Mainos
Mainos

Professori Hiilamo: En ole itse ehdottanut 65 prosentin perintöveroa – moraalisesti veron korottaminen olisi silti luontevinta

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo kommentoi hänen lausunnoistaan syntynyttä kohua toteamalla, ettei ole itse ehdottanut korkeimman perintöveroprosentin nostoa 65 prosenttiin. Hiilamo toteaa perintöveron korottamisen oleva yksi merkittävä keino kaventaa tuloeroja.

Hän pohti kesäkuun alussa ilmestyneessä raportissaan, olisivatko brittiläisen Anthony Atkinsonin esittämät tuloeroja kaventavat toimenpiteet käyttökelpoisia myös Suomessa. Hiilamon raportissa todetaan, ettei perintöveron korottamiselle juuri ole poliittista kannatusta, mutta vaikutus tuloeroihin olisi merkittävä ja uudistus helposti toteutettavissa.

Hiilamo sai kovaa kritiikkiä raportistaan jo kesäkuussa ja uusi kritiikin aalto nousi Huomenta Suomen haastattelun jälkeen tämän viikon tiistaina. Haastattelun jälkeen tehdyistä nettijutuista saa Hiilamon mukaan käsityksen, että hän nimenomaisesti itse esittäisi korkeimman perintöveroasteen nostoa Atkinsonin raportissa mainittuun 65 prosenttiin.

Perintöverolla voidaan kuitenkin Hiilamon mukaan puuttua tehokkaasti eriarvoisuuteen.

– Jos on korkeat tuloerot, niin se johtaa myös korkeampiin varallisuuseroihin. Perintövero puuttuu näihin varallisuuseroihin, Hiilamo sanoi Huomenta Suomessa tiistaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme