Mainos
Mainos

Professori HS:ssä: Koululaisilta ei vaadita tarpeeksi

Koulutussosiologian professorin Hannu Simolan mielestä peruskoulun opetussuunnitelma ei kannusta vaatimaan tarpeeksi oppilailta.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat viitaten sen mielipidepalstalla olleeseen kirjoitukseen (nimim. Fiksun mutta laiskan vanhempi). Mielipidekirjoittajan mielestä hänen lapsensa saisi huomattavasti parempia arvosanoja, jos opettajat eivät suvaitsisi velttoilua. 

Helsingin yliopiston koulutussosiologian ja -politiikan professori Hannu Simola sanoo, että kritiikki on perusteltua. Peruskoulun opetussuunnitelma ei hänen mielestään kannusta vaatimaan tarpeeksi oppilailta. 

– Opetussuunnitelma korostaa liiaksi pelkkää koulussa viihtymistä. Koulu ei voi olla mikään pelihalli, jossa vain viihdytään yhdeksän vuotta. Sen tärkein tehtävä on opettaa vaikeita asioita, Simola sanoo.

Professori kuitenkin arvioi, että valtaosa opettajista on riittävän vaativia, vaikkei opetussuunnitelma siihen rohkaisekaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme