Mainos
Mainos

Professori kannattaa oppivelvollisuuden lisävuotta - tuskin toteutuu pian

Oppivelvollisuuden pidentäminen yhdellä vuodella olisi myönteinen muutos, sanoo kasvatustieteen professori Risto Rinne Turun yliopistosta. Hän tukee opetusministeri Krista Kiurun (sd.) ehdotusta lisävuodesta.

Professori Rinne pitää huolestuttavana, että iso osa nuoresta ikäluokasta ei näe tulevaisuutta työmarkkinoilla. Hänen mukaansa oppivelvollisuuden pidennys voisi osaltaan ehkäistä nuorisotyöttömyyttä.

Myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ilmoitti eilen kannattavansa pidennystä, jotta mahdollisimman moni nuori hankkisi tutkinnon.

Ideaa kannatetaan SDP:ssä yleisesti, sanoo puolueen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta. Hän muistuttaa kuitenkin, että asiaa ei ole kirjattu hallitusohjelmaan.

– Tietääkseni kokoomuksesta suuri osa vastustaa ajatusta, joten sen takia se tuskin toteutuu tällä hallituskaudella, Eloranta sanoo.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Raija Vahasalo suhtautuu pidennykseen kielteisesti.

Oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, kun lapsi täyttää seitsemän vuotta. Velvollisuus päättyy, kun peruskoulu on suoritettu tai 17 vuoden iässä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme