Mainos
Mainos

Professori Keskisuomalaisessa: Lottopotteja pitäisi pienentää

Lotossa ei pitäisi jakaa jättipotteja, vaan voittosummat tulisi jakaa reilummin, sanoo Jyväskylän yliopiston tietotekniikan professori Pekka Neittaanmäki sanomalehti Keskisuomalaisessa. Professori väittää, ettei seitsemän miljoonan euron voitossa ole järkeä, koska ihmiset eivät käsitä niin suurta summaa.

-Pystyykö ihminen ymmärtämään, että kysymys on noin 20 keskikokoisesta omakotitalosta? Tarviiko ihminen niin isoja voittoja?

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) puolestaan pitää jättipotteja tärkeinä. Veikkaus tienaa niiden ansiosta huomattavia summia, joilla tuetaan muun muassa kulttuuria, liikuntaa ja nuorisotyötä.

-Koskaan aiemmin ei ole saatu näin paljon veikkausvoittovaroja kansalaisyhteiskunnan käyttöön. Puhutaan noin 200 miljoonasta eurosta enemmän kuin vaalikauden alkaessa vuonna 2007, ministeri sanoo.

Jyväskylän yliopiston kognitiotieteen professori Pertti Saariluoma huomauttaa, että lottoamisessa on pohjimmiltaan kyse suuren elämänmuutoksen unelmasta.

-Lottoaminen on monen silmissä ainoa tapa yrittää muuttaa elämänkulkua radikaalisti.

Saariluoma laskeskelee, että suomalainen voittaa todennäköisemmin lotossa päävoiton kuin joutuu salaman iskemäksi tai suden syömäksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme