Mainos
Mainos

Professori: Kestovaipat eivät ime tarpeeksi

Kestovaippojen terveyshaitoista ei olla yksimielisiä. Turun kaupungin viimeviikkoinen kestovaippojen täyskielto päiväkodeissa perustui hygieniasyihin, jotka kestovaippailijoiden mielestä eivät perustu tutkittuun tietoon.

Kestovaippojen ongelmia esillä pitänyt lasten tautiopin professori Matti Uhari sanoo, että kestovaipat levittävät viruksia, koska niiden imukyky ei ole riittävä.

-Kertakäyttövaippojen imukyky perustuu siihen, että erite tulee osaksi vaipan kudosta, eikä sitä saa sieltä pois. Jos sen saa pois pesussa, sen saa pois muutenkin, ja se levittää virusta ympäriinsä.

Uhari muistuttaa, että ongelma tulee esille päiväkodeissa, kun kakkavaippoja joudutaan siirtelemään ja säilömään.

Uharilla ei ole tiedossa tieteellisiä tutkimuksia, joissa olisi vertailtu kesto- ja kertakäyttövaippojen taudinlevittämistä. Kestovaippayhdistys viittaa kannanotossaan vuonna 1995 valmistuneeseen amerikkalaistutkimukseen, jossa todettiin, että ulosteperäiset tartunnat eivät lisääntyneet päiväkodeissa, joissa käytettiin kestovaippoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme