Mainos
Mainos

Professori: Korvaavia työpaikkoja syntyy palvelualoille

Helsigin kauppakorkeakoulun professorin mukaan UPM:n rajut henkilöstövähennykset ovat merkki siitä, että Suomi on muuttumassa teollisuusmaasta palveluyhteiskunnaksi.

Metsäteollisuudesta katoavat työpaikat siirtyvät palvelualoille. Näin uskoo professori Matti Pohjola Helsingin kauppakorkeakoulusta. Pohjolan mukaan UPM:n rajut henkilöstövähennykset ovat yksi merkki siitä, että Suomi on muuttumassa teollisuusmaasta palveluyhteiskunnaksi.

Pohjola ennustaa metsäteollisuuden asiantuntijoiden tavoin, että alalta katoaa tulevaisuudessa yhä lisää työpaikkoja. Hän uskoo, että seuraavaksi vähennyksiä on luvassa elektroniikkateollisuudessa. Molemmilla aloilla irtisanomisiin on turvauduttava, koska tuotteiden kysyntä ei enää kasva samaa vauhtia kuin aiemmin.

Pohjolan mielestä esimerkiksi UPM:n henkilöstövähennykset eivät ole eettisesti arveluttavia. Jos irtisanomisia pidetään epäeettisinä, voidaan professorin mukaan yhtä hyvin katsoa moraalittomaksi se, etteivät ihmiset osta enää paperia entiseen tahtiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme