Mainos
Mainos

Professori löytyi surmattuna asunnostaan Helsingissä

Poliisin tutkimuksissa on jo selvinnyt, että veroasiantuntija Kari S. Tikka oli kuollut asunnossaan henkirikoksen uhrina.

Helsingin yliopiston finanssioikeuden professorina tunnettu Kari S. Tikka on kuollut henkirikoksen uhrina. Hänet löydettiin asunnostaan Helsingistä viime yönä.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että hänet oli surmattu asunnossaan. Tutkinnallisista syistä poliisi ei voi kertoa lähemmin rikoksen tarkemmista yksityiskohdista.

Tähänastisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että professori Tikka oli ollut keskiviikkona helsinkiläisessä ravintolassa ja poistunut sieltä aamuyöllä kahden noin 30-vuotiaan miehen seurassa. Poliisi on jututtanut jo useita ravintolassa olleita, mutta kyseisiä miehiä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

- Mieshenkilöistä on tällä hetkellä tiedossa heidän mahdollinen kuvansa ja jonkin verran taustatietoa, mutta tutkinnallisista syistä ei nyt voida kertoa sen enempää. He ovat etsinnässä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Karalahti.

Karalahden mukaan Tikan todennäköinen surma-aika menee torstaiaamun puolelle. Poliisitutkimuksiin ryhdyttiin Tikan ystävien huolestuttua, kun Tikka ei ilmaantunut perjantaina sovittuihin työtapaamisiin eikä muihin tapaamisiin.

Tutkinnanjohtaja korostaa, että ei ole mitään viitteitä siitä, että professori Kari S. Tikan ammatilla olisi mitään yhteyttä tekoon tai että teko olisi kohdistunut häneen nimenomaan hänen ammattinsa vuoksi.

- Eli ei ole mitään viitteitä siitä, että kaiken todennäköisyyden mukaan olisi kyse työhön liittyvistä asioista. Tapahtuma ei johdu hänen asemastaan tai hänen työalastaan niin kuin voisi ajatella, kun hän verotusasioita on hoitanut ja sellainen herättää silloin tällöin tuntemuksia, Karalahti sanoo.

(MTV3-STT)

Helsingin poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksikköön. Yksikön puhelinnumero on virka-aikana 09-189 5319 tai 189 5324 ja muulloin 190 4002.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme