Mainos
Mainos

Professori lyttää fysiikan oppikirjat

Fysiikan opetus lukiossa on liian teoreettista ja tylsää, tylyttää teoreettisen fysiikan professori Kari Enqvist. Kirjoissa lähdetään liikkeelle kaukaa historiasta, kun pitäisi keskittyä uusimpiin ja innostavimpiin asioihin.

– Kirjoissa on sellaisia elementtejä, jotka voisi miettiä uudestaan. Niissä on historiallinen lähestymistapa: halutaan toistaa se kehitys, joka on alkanut 1600-luvulta ja vienyt meidät kohti nykyistä ymmärrystä. Voidaan kysyä onko tämä paras tapa saada lukiolaiset kiinnostumaan fysiikasta vai olisiko joku parempi keino.

Enqvist kuvailee, että nyt opetuksessa lähdetään liikkeelle tyvestä, kun parempi olisi aloittaa latvasta.

– Pitäisi kertoa ne asiat, jotka ovat kaikkein nykyaikaisimpia ja kiinnostavimpia. Faktahan on, että fysiikalla on tylsän aineen maine. Olisi parempi, että siitä jäisi positiivinen kuva: että fysiikka on jännittävää ja sen avulla voi ymmärtää maailmaa.

Monimutkaiset fysiikan kaavat Enqvist jättäisi syventäviin kursseihin.

– Tämä saattaisi saada oppilaat valitsemaan fysiikan. Jos laskeminen tulisi vasta myöhemmin niin ehkä niitä laskijoitakin voisi sitten löytyä enemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot