Mainos
Mainos

Professori maahanmuutosta: "Länsimaisen kulttuurin itsemurha"

Helsingin yliopiston professori Timo Vihavainen arvostelee jyrkästi suomalaista älymystöä maahanmuuttokeskustelun vaientamisesta.

Vihavainen sanoo Helsingin Sanomissa, että maahanmuutosta on tullut niin suuri tabu, ettei vaihtoehdoista enää edes keskustella.

- Meillä on hurskaasti kuviteltu, että maahanmuuttajat tulevat hoitamaan vanhuksia, tekemään muita pienipalkkaisia töitä ja palvelemaan kulutusyhteiskuntaa itse pahemmin kuluttamatta, Vihavainen sanoo.

Professori kutsuu tuoreessa kirjassaan "Länsimaiden tuho" maahanmuuttoa "länsimaisen kulttuurin itsemurhaksi". Hänestä maahanmuutto on kuin hulluuden riemumarssi, jonka turmiollisuus tiedetään ennakolta. Silti siihen mennään mukaan, koska totuutta ei haluta katsoa silmiin.

Vihavainen suhtautuu nihkeästi jopa turvapaikanhakijoihin.

- Poliittinen turvapaikka on vanhastaan vainottujen ihmisten oikeus. Samoin kuin tietysti heidän velvollisuutensa on lähteä takaisin, kun turvapaikkaa ei enää tarvita.

Jussi Halla-ahon uskonrauhan rikkomisesta saamaa sakkotuomiota Vihavainen luonnehtii "pöyristyttäväksi".

-Hän on totuuden puhuja, joka ei saa yösijaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme