Mainos
Mainos

Professori Martti Scheininista YK:n erikoisraportoija

Aiemmin mm. YK:n ihmisoikeuskomitean jäsenenä toiminut suomalaisprofessori nimitettiin eilen uuteen YK-tehtävään.

Professori Martin Scheinin on nimitetty YK:n ihmisoikeustoimikunnan erityisraportoijaksi ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojelusta terrorisminvastaisessa toiminnassa. Scheinin on Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtaja.

Professori Scheinin on ensimmäinen henkilö, joka hoitaa tätä uutta YK-tehtävää. Hän on aiemmin toiminut muun muassa kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen valvontaelimen eli YK:n ihmisoikeuskomitean jäsenenä.

Nimityksen teki ihmisoikeustoimikunnan puheenjohtajana toimiva Indonesian YK-edustaja Genevessä eilen, ja ulkoministeriö tiedotti asiasta tänään.

Ihmisoikeustoimikunnan erityisraportoijat ovat itsenäisiä ja riippumattomia asiantuntijoita, jotka muodostavat ihmisoikeustoimikunnan tukena olevan asiantuntijaverkoston. Toimikunnalla on nykyisin noin 40 erityisraportoijaa tai itsenäistä asiantuntijaa, jotka tutkivat ihmisoikeuksien toteutumista eri puolilla maailmaa joko teema- tai maakohtaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme