Mainos
Mainos

Professori Nuutila: Jäänmurtajajutun tuomio poikkeuksellinen

Rikosoikeuden professorin Ari-Matti Nuutilan mukaan Helsingin käräjäoikeuden äänestyspäätös merenkulkulaitoksen lahjusjutussa on erittäin poikkeuksellinen. Nuutilan mukaan on äärimmäisen harvinaista, että oikeuden jäsenten mielipide-erot ovat niin suuret kuin lahjusjutun tuomiossa.

-Tämä on äärimmäisen harvinainen lopputulos. Eriävän mielipiteen esittäneet vaativat yhtäältä viraltapanoa ja jopa ehdotonta vankeutta, mutta toiset vapauttivat suurimmasta osasta syytteitä, Nuutila toteaa.

Vapauttavalla kannalla oli kolme maallikkojäsentä. Kaksi lainoppinutta tuomaria ja yksi maallikko olisivat tuominneet johtajat.

Nuutila huomauttaa, että myös tuomion perustelut poikkeavat toisistaan suuresti. Lainoppineet katsoivat johtajien vaarantaneen vakavalla tavalla virkamiesten uskottavuuden kansalaisten silmissä. Lahjussyytteet hylänneet lautamiehet sen sijaan pitivät johtajien toimintaa valtion taloudellisen edun mukaisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot