Mainos
Mainos

Professori: Poliisin huoli vasikoiden joutumisesta hengenvaaraan liioiteltua

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää poliisin pelkoja peitemiesten ja tietoja kalastelevien vasikoiden joutumisesta hengenvaaraan liioiteltuina.

Vuonna 2014 voimaan astuva laki velvoittaa ilmoittamaan peitetoiminnasta tai ilmiantajan käytöstä epäillylle, kun juttu on mennyt syyttäjälle. Poliisin arvio on, että salainen tiedonhankinta vähenee ja yhä useampi huumerikos jää paljastumatta.

– Minun mielestäni se on liioittelua. Lakihan sallii sen, että silloin kun on vakava hengen tai terveyden uhka olemassa, tuomioistuimen päätöksellä voidaan tämä ilmoitus jättää kokonaan tekemättä, Tolvanen sanoo.

Tolvasen mukaan uusi laki on myös tarpeellinen rikoksesta epäillyn oikeusturvan kannalta.

– Jos ajatellaan, että juttu menee oikeuteen rikosjuttuna, niin kyllähän syytetyllä täytyy olla oikeus tietää, mitä tutkintakeinoja häneen on kohdistettu. Lähtökohtaisesti tämä ilmoitusvelvollisuus on aivan täysin perusteltu niissä jutuissa, missä on esitutkinta toimitettu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot