Mainos
Mainos

Professori Raimo Väyrynen Suomen Akatemian johtoon

Suomen Akatemian uudeksi pääjohtajaksi nimitetään Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja professori Raimo Väyrynen. Valtioneuvosto päätti asiasta tänään ja presidentti Tarja Halonen nimittää Väyrysen tehtävään huomenna.

Opetusministeri Tuula Haatainen esitti Väyrysen nimittämistä jo viime viikon torstaina. Keskusta jätti nimityksen tuolloin kuitenkin pöydälle. Suomen Akatemian nykyinen pääjohtaja Reijo Vihko lopettaa helmikuun lopussa 2004. Uuden pääjohtajan kolmivuotiskausi alkaa 1. maaliskuuta.

Vuonna 1947 syntynyt Väyrynen on yhteiskuntatieteiden tohtori ja kansainvälisen politiikan tutkija. Hän on toiminut valtion yhteiskuntatieteellisen toimikunnan jäsenenä ja puheenjohtajana, Valtion tiede- ja teknologianeuvoston jäsenenä sekä Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan varadekaanina ja dekaanina.

Lisäksi hän on toiminut professorina Suomessa ja vierailevana professorina Yhdysvalloissa Princetonin ja Minnesotan yliopistoissa. Hän on myös työskennellyt kansainvälisen rauhantutkimuslaitoksen johtajana Yhdysvalloissa sekä Rauhan- ja konfliktintutkimuslaitoksen johtajana. Puoluekannaltaan Väyrynen on sosiaalidemokraatti.

Akatemian uudeksi pääjohtajaksi haki kaikkiaan kymmenen henkilöä. Heistä ainoa nainen oli Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallinen, jota pidettiin Väyrysen vahvana kilpailijana.

Suomen Akatemia on valtion tiedevirasto ja sen perustehtävänä on tutkimusrahoituksen jakaminen ja korkeatasoisen tieteellisen tutkimuksen edistäminen. Akatemian toiminta kattaa kaikki tieteenalat. Pääjohtaja toimii Akatemian esimiehenä ja hallituksen puheenjohtajana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme