Mainos
Mainos

Professori: Rosenholtz-aineisto Tiitisen listaa oleellisempi

Professori Henrik Meinanderin mielestä parasta olisi, jos Tiitisen lista julkistettaisiin. Hän ei kuitenkaan pidä Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä salata lista dramaattisena.

- Tietysti se olisi ollut hyvä keskusteluilmapiiriä ajatellen, että lista olisi tullut julkisuuteen, Meinander sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hän kuitenkin korostaa, että listalla olevat nimet eivät kerro mitään siitä, mitä nämä henkilöt tekivät tai millaisia tietoja he mahdollisesti antoivat Itä-Saksan tiedustelupalvelulle Stasille.

- Itse olen sitä mieltä, että nimet, jotka ovat listalla, eivät indikoi mitään suoraan. Kyse on henkilöistä, joihin Itä-Saksan tiedustelupalvelu oli yhteydessä ja joita voitiin ajatella myöhemmin käytettävän tiedustelutehtävissä.

- Se, että joku joutui tälle listalle, ei välttämättä tarkoita, että hän oli itse siitä tietoinen.

Meinanderin mukaan Tiitisen listaa oleellisempi on niin sanottu Rosenholtz-aineisto, joka myös on Suojelupoliisilla.

- Siinä on henkilöitä, joilla oli järjestelmällistä yhteistyötä DDR:n tiedustelupalvelun Stasin kanssa, hän sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Jarkko Sipilän raportti ja professori Henrik Meinanderin kommentit (Huomenta Suomi 12.5.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot