Mainos
Mainos

Professori: Sikaloitakin valvotaan kouluterveydenhuoltoa paremmin

Tunnettu kouluterveystutkija, tutkimusprofessori Matti Rimpelä arvostelee poliitikkoja välinpitämättömyydestä oppilashuoltoa kohtaan.

Rimpelän mukaan Suomessa ei ole vieläkään lakia oppilashuollosta, vaikka sitä on valmisteltu kymmenen vuotta.

- Kettutarhoja ja sikaloitakin valvotaan paremmin kuin lasten peruspalveluja. Säännökset ja etenkin valvonta on todella epämääräistä.

Lapsilla ei ole työmarkkinajärjestöä

Rimpelän mukaan kunnissa ei ole investoitu siihen, että kouluihin saataisiin riittävä määrä lääkäreitä ja terveydenhoitajia. Hänen mukaansa monikulttuurisuuden lisääntyessä on järjestettävä myös tarvittavia tukitoimenpiteitä.

- Kysymys on siitä, ettei lapsilla ole työmarkkinajärjestöä eikä poliittista painoarvoa kuten aikuisilla, jotka ovat jyränneet esimerkiksi työterveyshuollon itselleen.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka muistutti eilen, että laatusuositukset täyttävä määrä terveydenhoitajia on noin kolmasosassa peruskouluista. Lääkärien osalta suositukset täyttyvät vain neljässä prosentissa kouluista.

Katso tutkimusprofessori Matti Rimpelän haastattelu: (Huomenta Suomi 10.2.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot