Mainos
Mainos

Professori Talvivaarasta: "Voisi kuvitella, että uudelle luvalle asetettaisiin tiukempia ehtoja"

Talvivaaran tapauksessa on selvitettävä perin pohjin, onko kynnys hallinnollisten pakkokeinojen käyttöön ollut liian korkealla, toteaa ympäristö- ja energiaoikeuden professori Ari Ekroos Helsingin yliopistosta.

– Yhtiö selvityttää ja toimittaa tietoja, mutta osataanko viranomaispuolella vaatia, Ekroos kysyi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Hänen mukaansa toinen kysymys on se, onko toimialasta vastaava ministeriö oppinut aikaisemmista tapauksista ja lisännyt viranomaisille resursseja. Ekroos huomauttaa, että tästä syystä ELY-keskuksen laittaminen oikeudelliseen vastuuseen olisi vaikeaa.

Talvivaaraan kohdistuva poliisitutkinta liittyy Ekroosin mukaan puolestaan siihen, onko Talvivaara rikkonut sille asetettuja lupaehtoja.

– Näissä olosuhteissa poliisi on nähnyt tutkinnan tarpeelliseksi, jotta ei tulisi turhaan yksittäisiä rikosilmoituksia, Ekroos sanoi.

Hän toteaa, että isompi kysymys on kuitenkin ennallistamisvastuu eli millä tavalla korvataan luonnolle aiheutuneita vahinkoja.

Entä miten kohu vaikuttaa jatkossa kaivosyhtiön toimintaan?

– Voisi kuvitella, että uudelle luvalle asetettaisiin tiukempia ehtoja.

(MTV3)

Katso professori Ari Ekroosin haastattelu: (Huomenta Suomi 13.11.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot