Mainos
Mainos

Professorit: Aho ja Kanerva epäpäteviä Suomen Pankkiin

Kansantaloustieteen professoreiden mielestä Esko Aholta ja Ilkka Kanervalta puuttuu tarpeellinen asiantuntemus Suomen Pankin johtokuntaan. Asiasta kertoo kahdeksaa kansantaloustieteen ja rahoituksen professoria haastatellut Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Useimpien haastateltujen professoreiden mukaan Suomen Pankin johtokunnan laajentaminen on tarkoituksenmukaista, mutta poliittinen kokemus ei riitä valintaperusteeksi. Eduskunnan pankkivaltuusto päätti perjantaina esittää Suomen Pankin uusiksi jäseniksi Esko Ahoa ja Ilkka Kanervaa.

-Kyky ymmärtää modernia rahapolitiikkaa voi tulla vain sitä kautta, että on alan peruskoulutus ja mielellään kokemusta rahapolitiikasta keskuspankkijärjestelmässä. Rahapolitiikkahan on luonteeltaan aivan toista kuin esimerkiksi finanssipolitiikka tai yleensä politiikka, sanoo Sunnuntaisuomalaisessa haastateltu Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme