Mainos
Mainos

Professorit kaipaavat lisätietoja Vanhasen toimista

Perustuslakivaliokunnan kuultavaksi kutsutut asiantuntijaprofessorit kaipaavat lisää tietoja entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) toimista Nuorisosäätiö-asiassa.

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpään mielestä käytettävissä ollut aineisto ei anna varmaa tietoa kaikesta tapahtuneesta.

Hän ei kuitenkaan pidä Vanhasen vastineita ristiriitaisina oikeuskansleri Jaakko Jonkan näkemysten kanssa.

- Vanhasen vastineet olivat meidän käytettävissä ja ne monipuolistivat sekä laajensivat tätä kuvaa. En saanut sitä vaikutelmaa, että siinä olisi ollut ristiriitaa kovin paljon

Rikosoikeuden emeritusprofessori Pekka Koskinen puolestaan kaipaa lakiin selvennystä siitä, milloin oikeuskansleri voi käynnistää esitutkinnan ministerien toimista.

Valiokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin mukaan on hankalaa, että asia tuli valiokuntaan ennen kuin poliisitutkinta on suoritettu.

- Pidetään yleisesti hyödyllisenä sitä että oikeuskansleri voi käynnistää poliisitutkinnan. On hyvin mahdollista, että perustuslakivaliokunta ottaa tähän kysymykseen kantaa käsitellessään tätä asiaa ja pyrkii siihen, että tämä mahdollisuus annettaisiin oikeuskanslerille. Ongelma on se, että kynnys tuoda asiaa esille perustuslakivaliokunnassa on varsin alhainen tilanteessa, jossa esitutkintaa ei ole käynnistetty, ja tältä osin tilanne ei ole aivan tyydyttävä., Sasi arvioi.

Perustuslakivaliokunta päättänee ensi viikon alussa, aloitetaanko asiassa poliisin tekemä esitutkinta.

Perustuslakivaliokunta aloitti asiantuntijakuulemisen aamupäivällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot