Mainos
Mainos

Professorit: Säätiöyliopiston hallitus on autonomian irvikuva

Professoriliitto pitää eduskunnan käsittelyssä olevaa yliopistolakia huonosti valmisteltuna. Professorien asiantuntemus ja tiedeyhteisön perustellut mielipiteet on jätetty huomioonottamatta, liitto katsoo.

Professorien mukaan lain valmistelussa on kuultu vain yliopistojen johtoa ja opiskelijoiden keskusjärjestöä, ja muu yliopistoyhteisö on sivuutettu. Rehtorien ja yliopistojohdon kannanotot eivät liiton mukaan edusta professorien ja yliopistoyhteisön mielipiteitä.

Perustuslakivaliokunta käsittelee lausuntoaan yliopistolaista ensi viikolla. Liiton mukaan säätiöyliopiston hallituksen valintaprosessia ja hallituksen kokoonpanoa tulee sorvata uusiksi.

- Säätiöyliopiston hallituksen valinta on täysin ulkopuolisten käsissä, mikä on perustuslaissa turvatun yliopistojen autonomian irvikuva, liitto moittii.

Professoriliitto korostaa, että yliopistojen hallitusten enemmistön tulee myös jatkossa olla yliopistolaisten käsissä. Liitto vaatii myös, että opetus- ja tutkimushenkilöstön kelpoisuusehdoista säädetään edelleen vähintään asetuksen tasolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot