Mainos
Mainos

ProKarelia: Karjalan palauttaminen maksaisi itsensä

Luovutetun Karjalan palautus koituisi Suomelle kannattavaksi hyvinkin nopeasti, arvioidaan Pro-Karelia -verkkolehden teettämässä Karjalan reformi -ohjelmassa.

Ohjelma perustuu mm. Karjalassa olevan maa- ja metsäomaisuuden realisointiin, millä katettaisiin infrastruktuurin eli esimerkiksi liikenneverkkojen ja yhteiskunnan palveluiden rakentaminen sekä odottamattomat kustannukset. Reformiohjelman mukaan Karjalaan jäisi noin 300 000 venäläistä ja sinne muuttaisi 400 000 suomalaista.

Ohjelman teettänyt ProKarelia on sitoutumaton Internet-julkaisu, jonka tavoitteena on rauhanomaisesti edistää pakkoluovutetun Suomen Karjalan, Petsamon ja Sallan alueiden sekä eräiden Suomenlahden saarien palauttamista Venäjältä Suomelle. Suunnitelman laatimiseen ovat asiantuntijoina ottaneet osaa Kemiran entinen pääjohtaja vuorineuvos Yrjö Pessi, liikenneministeriön entinen kansliapäällikkö Reino Auvinen ja valtiotieteen tohtori Jukka Seppinen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot