Mainos
Mainos

Propontis-tankkerin tyhjennys kestää torstaihin

Öljylastin tyhjennyksen jälkeen, viranomaiset tarkastavat tankkerin vauriot.

Pohjastaan vaurioituneen Propontis-tankkerin öljylastin tyhjennys on aloitettu aamupäivällä. Lasti tyhjennetään Porvoon jalostamon öljysäiliöihin. Johtaja Erkki Kotiranta Neste Oilista kertoo, että tyhjentäminen kestää huomiseen saakka.

- Tyhjentäminen on sujunut hyvin, kuvaili Kotiranta.

Kotirannan tietojen mukaan viranomaiset ja luokituslaitos tarkistavat Propontiksen kunnon, kun lasti on tyhjennetty. Sen jälkeen selviää, mihin telakalle Propontis viedään.

Kreikkalaisvarustamon tankkeri raapaisi pohjaa Suursaaren länsipuolella viime perjantain vastaisena yönä, jolloin sen pohjaan tuli repeämä. Laivan 100 000 tonnin öljylasti ei ole kuitenkaan päässyt vuotamaan. Neste osti tankkerin lastin viikonloppuna.

Propontiksessa on 25 hengen filippiiniläismiehistö ja kreikkalaispäällystö. Alus oli lähtenyt Koiviston satamasta (Primorskista) Venäjältä ja oli matkalla Britanniaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme