Mainos
Mainos

Provisiopalkat romahtivat jopa alle tonniin

Monien provisiopalkkaisten myyjien ansiot ovat romahtaneet, kun kauppa ei käy. Raha on tiukassa etenkin auto- ja asuntokaupassa, koska provision osuus palkasta on yleensä suuri. Liikelahjoissa ja konttoritarvikkeissa palkka voi perustua jopa kokonaan myyntiin.

-Pahimmassa tapauksessa provisiopalkalla oleva ei pääse edes tuhannen euron palkkaan, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jouni Röksä myyntialan SMKJ-liitosta.

Moni myyjä on päätynyt vaihtamaan työpaikkaa. Myyntitöitä saa nyt esimerkiksi kotimaanmatkailusta sekä perintä- ja talouspalveluista.

Provisiopalkka on taantuman aikana ruvennut kiinnostamaan osaa yrityksistä. Tradenomiliiton tietoon on tullut tapauksia, joissa työnantaja on yrittänyt säästää palkkakuluissa.

-On työskennelty kiinteällä kuukausipalkalla, mutta kun ajat ovat huonontuneet, on siirrytty provisiopalkkaukseen, kertoo johtava lakimies Esa Schön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme