Mainos
Mainos

PS:n Eerola: Suomen alkoholimarkkinat pian kuin huumeilla

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola tyrmää sosiaali- ja terveysministeriön esittämät toimenpiteet alkoholilain uudistamiseksi.

Ministeriön arviomuistiossa tuodaan esiin mahdollisina tiukennuksina, että kaupat eivät saisi myydä alkoholia sunnuntaisin ja pyhäpäivinä.

Lisäksi oluen ja muiden alkoholijuomien myynti lopetettaisiin kaupoissa, kioskeissa, huoltamoilla ja Alkoissa perjantaisin ja lauantaisin kello 18.

– Ministeriö tekee näköjään kaikkensa, jotta Suomeen saataisiin alkoholijuomille samanlaiset pimeät markkinat kuin laittomilla huumausaineilla. Epäonnistuneista kieltolaeista ei selvästikään ole opittu mitään, sanoo Eerola.

Eerolan mukaan alkoholin haittoja torjuttaessa tulisi keskittyä siihen väestönosaan, joka käyttää alkoholia lääkkeenä muihin ongelmiinsa:

– Yleisillä alkoholin saatavuuden rajoituksilla ja hinnan korotuksilla ei ole mitään vaikutusta niiden henkilöiden alkoholin käyttöön, joille alkoholi on lääke murheisiin ja elämän ongelmiin. Jotta alkoholin aiheuttamista ongelmista päästäisiin eroon, tulisi keskittyä niihin seikkoihin jotka aiheuttavat epätervettä humalahakuisuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme