Mainos
Mainos

PS:n kansanedustaja HS:lle: Huonoiten käyttäytyvät voisi sijoittaa samalle asuinalueelle

Perusuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Tom Packalén esittää mallia, jossa Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen asuinalueet pisteytettäisiin asteikolla 0–5 ja huonoiten käyttäytyvät asukkaat sijoitettaisiin nolla-alueille.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Packalénin mukaan nolla-alueille keskitettäisiin muun muassa poliisin palveluita, sosiaalihuoltoa ja kolmannen sektorin toimintaa.

Kansaedustaja ei näe, että malli johtaisi asuinalueiden eriytymiseen ja ongelmien kärjistymiseen.

- Kyse olisi win-win-tilanteesta. Vuokralaisten olisi mahdollista muuttaa hyville alueille, ja jos et kykene asumaan asunnossasi, pääsisit tuetulle [nolla-]alueelle, toteaa Packalén HS:n haastattelussa.

Asuntopolitiikasta vastaava Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, vihreiden kaupunginvaltuutettu ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto ja sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo tyrmäävät lehdessä ehdotuksen rasistisena ja slummiutumista edistävänä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme