Mainos
Mainos

PS: Vasemmistoliitosta loikkaus SDP:hen – työn alla kirja “Pako punavihreästä kuplasta”

Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri Marko Varajärvi siirtyy SDP:n jäseneksi, kertoo Pohjolan Sanomat. Hän toimi vasemmistoliiton puoluesihteerinä kevääseen asti.

Varajärvi perustelee puolueen vaihtamista vasemmistoliiton linjalla, jonka hän ei usko muuttuvan riittävästi uuden puheenjohtajan Li Anderssonin valinnan jälkeen. Varajärvi sanoo Pohjolan Sanomien haastattelussa, että vasemmistoliittoon ei mahdu esimerkiksi ydinvoimaa ja turkistarhausta kannattava raskaan teollisuuden ystävä.

Andersson pitää Varajärven loikkausta SDP:n jäseneksi harmillisena. Anderssonin mukaan Varajärvi ei ollut yhteydessä ennen loikkaustaan.

– Jokainen puolueen jäsen joutuu arvioimaan, missä tilanteessa kokee olevansa liikaa eri mieltä puolueen enemmistön kanssa, jos on eri linjoilla puoluekokouksen päättämien linjausten kanssa, Andersson sanoo STT:lle.

Andersson sanoo, että puolueen jäsenistö on sopinut keskeiset linjaukset puoluekokouksessa, jossa on linjattu esimerkiksi turkistarhauksesta ja ydinvoimasta. Anderssonin mukaan puolueessa ei ole laajempaa vastakkainasettelua raskaan teollisuuden työntekijöiden ja punavihreiden välillä.

– En allekirjoita vastakkainasettelua. Puolueessa on monipuolisesti raskaan teollisuuden duunariväkeä, julkisella sektorilla työskenteleviä ja korkeakoulujen piirissä työskenteleviä, Andersson sanoo.

Varajärvi ei aio asettua ensi kevään kuntavaaleissa ehdolle. Hän aikoo myöhemmin julkaista kirjan puoluesihteerivuosistaan. Hän toimi vasemmistoliiton puoluesihteerinä vuosina 2013-2016. Kirjan työnimenä on “Pako punavihreästä kuplasta”. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme