Mainos
Mainos

Psykiatri ärähtää: Valheelliset väitteet vahingoittavat masennuksesta kärsiviä

Vankilapsykiatri Hannu Lauerman mukaan mediassa käyty keskustelu masennuksen hoidosta on jopa haitallista potilaille.

– Argumentit ovat toisinaan olleet osin täysin tekaistuja ja kuviteltuja. Tällainen keskustelu on vahingollista masennuspotilaalle, sanoo Lauerma MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Lauerman mukaan on selvää, että masennuslääkkeistä on myös haittaa, mutta sen selvittäminen on asiantuntijoiden tehtävä.

– Haittavaikutusten minimoiminen ja eliminoiminen on mahdollista, ja lisäksi se on keskeinen osa lääkärin ammattitaitoa.

Lauerma toivoo, että masennushoidosta hyötyneiden kokemuksia kuultaisiin julkisuudessa enemmän.

– Meillä on valtava määrä niitä, jotka ovat hyötyneet masennuksen hoidosta, mutta moni heistä ei halua tähän keskusteluun mukaan. Potilaan äänen tulee kuulua asiantuntijoiden rinnalla.

Lauerman mukaan lääkefirmojen toiminta on asia, josta pitäisi puhua enemmänkin.

– Lääkkeitä valmistaneet yhtiöt ovat fuusioituneet ja tulleet entistä valtavammiksi. Läpinäkyvyys on samalla heikentynyt. Aivan varmasti voittoon tähtäävät yhtiöt toimivat tavoilla, jotka eivät ole kaikin osin olleet eettisesti hyväksyttäviä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme