Mainos
Mainos

Psykologiliitto: Psykologien työ polkumyynnissä

Akavalaisen Suomen Psykologiliiton puheenjohtajan Tuomo Tikkasen mielestä psykologien työ on polkumyynnissä. Tikkasen mukaan on mieletöntä, että esimerkiksi kunta maksaa psykologille alkupalkkana noin 10 000 markkaa kuukaudessa.

-Saman verran kunta voi maksaa ulkopuoliselle asiantuntijalle parin päivän koulutustilaisuudesta, Tikkanen sanoi tänään Helsingissä. Tikkasen mukaan vertailu kuvaa julkisen sektorin ammattiryhmälle osoittamaa aliarvostusta. Hän katsoo, että julkisella sektorilla psykologien palkat ovat noin 2000-3000 markkaa jäljessä akavalaisten keskiansioita.

-Yksityisellä sektorilla psykologien työn arvo on paremmin ymmärretty. Siellä myös palkkaus vastaa paremmin työn vaativuutta ja koulutuksen tasoa, Tikkanen huomauttaa. Tikkanen valittiin sunnuntaina jatkamaan liiton puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Suomen Psykologiliittoon kuuluu noin 3700 jäsentä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme