Mainos
Mainos

PTK: Kuluttajalla ei syytä huolestua

Toimitusjohtaja Osmo Laine Päivittäistavarakaupasta kertoo, että suomalaiset kaupat tutkivat nyt viranomaisten kanssa tapauksia, joissa lasinsiruja epäillään löytyneen ruuasta myös Suomessa.

- Kuluttajan kannattaa olla rauhallinen ja luottaa siihen, että viranomaisjärjestelmä pystyy meillä Suomessa tämän selvittämään, Laine rauhoittelee.

Päivittäistavarakaupalla ja elintarviketeollisuudella on olemassa tuotteiden takaisinvetojärjestelmä, jossa kaupan hyllyiltä vedetään tietyt tuotemerkit ja tuote-erät pois myynnistä tarvittaessa. Laine takaa järjestelmä toimivan Suomessa. Mikäli tuote-erien takaisinvetoon ryhdytään, päätökset ehdään yhdessä Eviran, elintarviketurvallisuusviraston, kanssa.

Laineen mukaan tärkeää on säilyttää pakkaus, jos tuotteesta löytyy vieraita esineitä, kuten lasinsiruja.

- Jos kuluttaja havaitsee vieraita esineitä ruokavalmisteissa, hänen tulee ottaa yhteyttä tuotteen myyneeseen myymälään ja kunnan terveysviranomaiseen, Laine painottaa.

- Kun myymälään otetaan yhteyttä, kuluttajalla tulisi olla tuotetta jäljellä sekä pakkaus, josta löytyy tuotetiedot. Näillä tunnistetiedoilla pysytytään selvittämään valmistuserä, -päivä sekä valmistuskone. Sitä kautta tuote pystytään jäljittämään.

Yhdistyksen toimitusjohtaja Osmo Lainen mukaan ostoksilla voi kuitenkin toimia kuten ennenkin.

- Edelleenkin on selvittämättä se, että miten nämä Suomen tapaukset liittyvät tähän Ruotsin tilanteeseen ja se että onko nämä tulleet sitten näistä ruokavalmisteista lopultakaan.

Lehtitietojen mukaan ainakin kaksi kuluttajaa Suomessa kertoo löytäneensä valmisruuasta lasinsiruja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot