Mainos
Mainos

Pudasjärven lämpövoimala uhkasi palaa

Pudasjärven lämpövoimalassa syttyi eilen illalla räjähdysmäinen tulipalo, joka vaurioitti voimalan kattoa ja seinärakenteita. Palo sai alkunsa, kun lämpökeskuksen kuljettimella tapahtui ilmeisesti pölyräjähdys. Kuljettimen kautta tuli pääsi leviämään myös varastosiiloon ja sieltä edelleen voimalan kattorakenteisiin.
Palokunta sai hälytyksen hieman kello 21 jälkeen. Pudasjärven yksiköiden lisäksi paikalle saatiin apuvoimia myös Ranualta, Taivalkoskelta ja Oulusta. Tuli saatiin hallintaan pian puolen yön jälkeen, mutta jälkisammutusta jatkettiin vielä pikkutunneille.
Miljoonavahingoilta vältyttiin palokuntien ripeän työskentelyn ansiosta. Pudasjärven lämpövoimalassa käytetään lähinnä kotimaisia polttoaineita kuten haketta ja turvetta. Voimalassa ei ole jatkuvaa miehitystä. Palon syttyessä voimalassa oli laitosmies tarkistuskäynnillä, mutta hän ei loukkaantunut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme