Mainos
Mainos

Pudonnut Hawk törmäsi haapanaparveen

Lentäjällä ei ollut mitään mahdollisuutta nähdä parvea suihkukoneen kaltaisissa nopeuksissa ja yöoloissa.

Kruunupyyssä syyskuun lopulla maahan syöksynyt Hawk-suihkuharjoituskone törmäsi mitä todennäköisemmin haapanaparveen. Helsingin Eläinmuseo antoi torstaina raporttinsa koneen moottorista löytyneestä lintulajista.

Tutkimusten mukaan suihkukoneen moottorista löytyneet luut ja höyhenet olivat peräisin vesilintu haapanasta. Haapana (Anas penelope) on keskikokoinen sorsalintu, joka painaa noin 600-850 grammaa ja on noin 43-51 senttiä pitkä.

-Ei ole yhdestä linnusta kyse. Olettamus on, että kone on törmännyt haapanaparveen, kertoo tutkintalautakunnan puheenjohtaja majuri Mikko Hietanen.

Hänen mukaansa parvessa on saattanut olla kymmeniäkin lintuja, mutta arviota siitä, miten monta niistä on päätynyt moottoriin, on vaikea antaa.

Lentäjällä ei ole ollut myöskään mitään mahdollisuutta nähdä parvea suihkukoneen kaltaisissa nopeuksissa ja yöoloissa. Kone harjoitteli onnettomuushetkellä mittarilähestymisiä Kruunupyyn kentälle.

Hietasen mukaan koneen moottoriin ei korkean lämpötilan takia jäänyt linnuista juuri mitään, vaan ne jauhautuivat melkoiseksi mössöksi. Muutamat jäljelle jääneet höyhenet ja luut toimitettiin Eläinmuseon arvioitavaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme