Mainos
Mainos

Puheenjohtajat puivat alkoholin piknik-rajoituksia: "Nipottaminen lopetettava"

Neljän puolueen puheenjohtajat ovat kertoneet mielipiteitään siitä, mitä alkoholilain uudistamisessa pitäisi ottaa huomioon.

Vihreiden, RKP:n, SDP:n ja keskustan puheenjohtajien kantoja kuultiin Porin SuomiAreena-keskustelutilaisuudessa.

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä on oikein, että kansanterveydellisistä syistä alkoholinsaannissa on rajoituksia muun muassa hinnoittelun kautta.

Niinistö huomauttaa kuitenkin, että nipottaminen ja elinkeinoelämän vaikeuttaminen alkoholinlainsäädännössä olisi lopetettava.

-Se, saako pillimehuja viedä Porin kirjurinluodolle tai minkäväriset terassit on oltava, on aivan naurettavaa toimintaa, kommentoi Niinistö

RKP:n Carl Haglund painottaa lainsäädännön sijaan asenteisiin vaikuttamisen tärkeyttä. Haglundin mielestä olisi oleellista miettiä, miten alkoholia voidaan käyttää vastuullisesti.

SDP:n Antti Rinne toteaa, että alkoholi on vakava ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Ns. piknik-kulttuuriin Rinne peräänkuuluttaa kuitenkin tervettä järjenkäyttöä:

-Annetaan ihmisten järkevällä tavalla toimia, toteaa Rinne.

Keskustan Juha Sipilä puuttuisi alkoholin tuontiin ja siihen, että mikä on kotikäyttöä ja mikä ei:

-Onko pakettiautolastillinen alkoholia kotikäyttöä? Tähän pitää mielestäni puuttua. Pitää lisäksi miettiä keinoja, miten voitaisiin ohjata alkoholinkäyttöä ravintoloihin, toteaa Sipilä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme