Mainos
Mainos

Puhelinfirma revittelee työnhakuilmoituksessaan: Epäpätevät ja taloutensa ryssineet tulkaa meille

Turkulainen puhelinmyyntiyritys Archon Oy hakee työministeriön sivuilla työntekijöitä ennakkoluulottomalla ilmoituksella. Ilmoituksessa firma etsii työhön kolmea epäpätevää, kokematonta ja raha-asiansa pahasti ryssinyttä henkilöä. Ilmoitus jatkuu sanoilla: "Hyväksymme sinut apaattiseen porukkaamme myös, mikäli olet jo aikaisemmin menettänyt uskosi puhelinmyyntiin ja ihmiskuntaan."

Archon Oy:n toimitusjohtaja Marko Karlsson paljastaa, että hakemuksia hänen laatimaansa työnhakuilmoitukseen on tullut valtavasti.

- Kun tyypilliseen ilmoitukseen vastaa 2-3 kiinnostunutta viikossa, nyt puhelinsoittoja on tullut kymmeniä päivässä ja jopa viikonloppuna, mikä on todella epätavallista.

"Emme halua nuorekkaita tai draivikkaita"

Karlsson uskoo, että työnhakijoihin puree sarkasmi. Ilmoituksessa esimerkiksi kerrotaan, millaisia työntekijöitä yritys ei ainakaan halua. "Emme missään nimessä halua nuorekkaita ja draivikkaita myyjiä, sillä niistä tulee muille työntekijöille vain entistä häiriintyneempi ja levottomampi olo."

- Yleensä ihmiset nauravat soittaessaan ja kehuvat ilmoitusta mahtavaksi. Meille ovat pääasiassa soittaneet huumorintajuiset ja älykkäät ihmiset, jotka ovat ymmärtäneet ilmoituksen jujun, Karlsson kehuu.

Idea epätavalliseen työnhakuilmoitukseen lähti Karlssonin mukaan omasta kyllästymisestä.

- Kyllästyin yleisesti puhelinfirmojen työnhakuilmoituksiin. Niissä haetaan nuorekasta, raikasta ja innostunutta työntekijää, eivätkä ilmoitukset erotu millään tavalla toisistaan.

Karlsson on aiemminkin päätynyt hakemaan työntekijöitä vastaavanlaisella ilmoituksella.

- Tässä on ainoastaan se ongelma, että muutaman työntekijän etsiminen suuresta soittojoukosta on vaikeaa. Joudun varmasti järjestämään haastattelut jossakin valtavassa hallissa, hän nauraa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme