Mainos
Mainos

Puhelinhaastattelu: Näin Pentti Oinonen perustelee kieltäytymistään poliisikuulusteluista

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen ja Itä-Suomen poliisi ajautuivat tänään erikoiseen keskusteluun julkisuudessa.

Poliisi halusi kuulla Pentti Oinosta tämän syytettyä viranomaisia alaikäisen tytön raiskauksen vähättelystä. Oinonen oli vaatinut Karjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessa asian selvittämistä.

Sen jälkeisistä tapahtumista onkin sitten kaksi hieman toisistaan poikkeavaa versiota: poliisin ja Oinosen.

Oinonen kertoi tiedotusvälineille poliisin uhanneen raahata hänet kuulusteluihin. Niihin kansanedustaja ei halunnut periaatteellisista syistä lähteä.

– Miten ristiriitaisia lausuntoja on poliisin ylin johto antanut viime päivinä pakolaisista ja uudenvuoden jutuista. Poliisiylijohtaja, apulaisjohtaja, ei ole heitä viety mustaanmaijaan kuulusteltaviksi, Oinonen paheksuu.

Itä-Suomen poliisin rikosylikomisarion Kalle Toivasen mukaan Oinoselta olisi vain haluttu kysyä väitetystä raiskauksesta. Poliisin mukaan Oinosen kanssa oli sovittu, että hänet haetaan kuulusteluihin joensuulaisen Prisman pihasta.

– Näin oli sovittu hänen kanssaan, mutta hän ei sitten suostunutkaan tulemaan kyytiin. Eikä me tietysti ruvettu häntä väkisin raahaamaan ja luovuimme  kuulustelutoimenpiteestä.

Oinosen tiedot perustuivat joulukuiseen lehtijuttuun, joita kansanedustaja oli siteerannut väärin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme