Mainos
Mainos

Puhelinoperaattoreilta loistouutisia Nokialle - merkittävä sopimus Kiinaan

Liittymien määrällä mitattuna maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile ottaa myyntiin Nokian Kiinaan räätälöidyn Lumia 920T -älypuhelimen.

Matkapuhelinvalmistaja Nokian ja kiinalaisoperaattorin julkistamaa sopimusta pidetään merkittävä. Nokian nimenomaa Kiinan markkinoille ja maan omaan 3G-verkkoon suunnittelema puhelin on ensimmäinen Windows 8 -puhelin Kiinassa. China Mobilelle on Kiinassa yli 700 miljoonaa matkapuhelinasiakasta.

– Ihmiset ympäri maailmaa ovat ottaneet myönteisesti vastaan uudet Lumiat, ja olemme varmoja, että innostus laajenee myös Kiinaan Lumia 920T:n myötä, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoo tyytyväisenä.

Nokian osake on ollut aamupäivän ajan selvässä nousussa Helsingin pörssissä. Puolilta päivin osake oli yli kuuden prosentin nousussa.

"Nokia jälleen ykkönen"

Suomalainen matkapuhelinyhtiö saa suitsutusta myös maailman toiseksi suurimman operaattorin suunnalta. Suomessa vierailevan brittiläisen Vodafonen pääjohtaja Vittorio Colaon mukaan Nokia on palannut innovaatioillaan takaisin mobiilialan johtoon.

– Uudessa tuotteessa on innovaatiota, jota on vain heillä, Vodafonen pääjohtaja Colao kehuu Kauppalehden haastattelussa.

Nokia on menossa Colaon mielestä oikeaan suuntaan ja sen kehitystyö näkyy erityisesti kamerateknologiassa ja lisätyn todellisuuden ratkaisuissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme