Mainos
Mainos

Puheloinen: Rauhanturvaajien tuki kuntoon ennen Libanon-operaatiota

Puolustusvoimien komentajan Ari Puheloisen mukaan rauhanturvaajien operaation jälkeinen tuki laitetaan kuntoon ennen Suomen tulevaa Libanon-operaatiota. Rauhanturvaajien tukea ollaan parantamassa lakimuutosten lisäksi myös erityisellä tukiohjelmalla.

Moni rauhanturvaaja on joutunut taistelemaan saadakseen korvausta vakaviinkin vammoihin. Puolustusvoimien komentaja sanoo, että Libanoniin voi lähteä turvallisin mielin.

– Ne, jotka apua ja tukea tarvitsevat, tulevat sitä varmasti saamaan. Ja painotan tässä sitä, että meillä on mahdollisuus pikaisesti parantaa sitä käytännön yhteistyötä, jota vammatapauksissa Suomessa tarvitaan, Puheloinen sanoo.

Tällä hetkellä loukkaantuneiden rauhanturvaajien asioista kantavat vastuuta niin puolustusvoimat, sosiaali- ja terveysministeriö, valtionkonttori kuin julkinen sairaanhoitokin.

– On tarpeen tehdä myös erityinen tukiohjelma operaatiossa olleille, jos tukea tarvitaan.

200 rauhanturvaajaa Libanoniin keväällä

Rauhanturvaliiton mielestä apua rauhanturvaajien tukiremonttiin voisi löytyä apua sotaveteraanien kuntoutuksesta. Sotaveteraaniliitto pitää ajatusta toimivana.

Vakavasti loukkaantuneita suomalaisrauhanturvaajia on muutama kymmenen.

Suomi lähettää noin 200 rauhanturvaajan joukon Libanoniin toukokuussa.

Suomalaisrauhanturvaajat ovat palaamassa aivan toisennäköiseen Libanoniin kuin sieltä viisi vuotta sitten lähteneet sotilaat jättivät taakseen. Maan tilanne on kuumentunut naapurimaa Syyrian sisällissodan sekä asejärjestönäkin tunnetun Hizbollahin vahvistumisen vuoksi.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 19.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme