Mainos
Mainos

Puheloinen: Varuskuntien lakkauttamisesta ei ole listaa

Puolustusvoimien lakkautettavista varuskunnista ei ole luotu listaa, sanoo Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen.

Hallitusohjelmassa päätettiin, että puolustusbudjettia leikataan hallituskaudella 200 miljoonaa euroa. Puheloisen mukaan armeijan määrärahaleikkaukset sekä kustannusten noususta aiheutuvat säästötarpeet nousevat neljän seuraavan vuoden aikana yli 400 miljoonan euron.

Lomautuksilta haluttaisiin välttyä

Puheloinen ei halua käyttää henkilökunnan lomautuksia säästökeinona. Hän sanoo, että lomautukset ovat viimeisistä viimeisin säästökeino.

Puheloisen mukaan Puolustusvoimien säästötoimet voidaan määrittää tarkasti vasta lokakuun alussa hallituksen budjettiriihen jälkeen.

– Aikapaine poliittisessa päätöksenteossa on ratkaisevan tärkeää. Tarvitsisimme ne päätökset mahdollisimman pian, jotta voimme tehdä oman esityksemme heti ensi vuoden alussa, Puheloinen sanoo.

Alun perin armeijan säästötarpeet piti olla toteutettu tammikuuhun 2016 mennessä. Nyt aikataulua on aikaistettu vuodella.

– Ne säästötarpeet, joita oli esitetty, toteutetaan nyt nopeammin kuin oli ajateltu, Puheloinen kuittaa.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot