Mainos
Mainos

Puhemiehet koolla Suomessa

Pohjoismaiden ja Baltian puhemiehet kokoustavat neljä päivää Suomessa. Vuotuisessa kokouksessa keskustellaan mm. yhteistyön vahvistamisesta. Tänään vieraat vierailivat Imatralla.

Suomessa koolla olevat Pohjoismaiden ja Baltian parlamenttien puhemiehet tutustuivat Imatran maisemiin puhemies Riitta Uosukaisen opastuksella. Puhemiesten nelipäiväisen kokouksen asialistalla on keskustelua julkisuuden muodoista parlamenttityössä, eduskuntaryhmien hallinnollisesta ja taloudellisesta asemasta sekä yhteistyön vahvistamisesta Pohjoismaiden ja Baltian kesken.

Ennen yhteistä kokousta Baltian maiden parlamenttien puhemiesten kanssa pohjoismaiset puhemiehet ja pääsihteerit tapasivat jo maanantaina Helsingissä. Yhteispohjoismaisessa tapaamisessa keskusteltiin kansallisten parlamenttien ja epävirallisten parlamenttiorganisaatioiden suhteista sekä lainsäädännön laadun varmistamisesta. Kokouksen ohjelmassa oli tiistaina perehtyminen Euroopan Unionin ulkorajaan ja lähialueyhteistyöhön Viipuriin tehdyllä retkellä.

Tapaamisen epävirallisemmassa ohjelmassa on vielä mm. risteilymatka Imatralta Savonlinnaan. Savonlinnassa vieraat käyvät Aida-oopperan näytöksessä ja tutustuvat Punkaharjulla Retrettiin. Kokous päättyy torstaina. Kokous on "perhetapaaminen", johon osallistuvat puhemiesten lisäksi myös parlamenttien pääsihteerit. Kokous on laatuaan kolmas. Aikaisemmat pidettiin vuonna 1997 Karlskronassa ja vuonna 1999 Tallinnassa. Pohjoismaiset puhemiehet tapaavat vuosittain.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot