Mainos
Mainos

Puhemies Zyskowicz: Yritysjohtajien huippuedut loukkaavat oikeustajua

Eduskunnan puhemies Ben Zyskowicz on arvostellut valtiopäivien avajaispuheessaan voimakkaasti suurten yritysten korkeimpien johtajien palkkoja, jotka loukkaavat kansalaisten oikeudentuntoa.

Zyskowiczin mukaan johtajien tulot, erorahat ja eläkkeet ovat kohonneet suomalaiselle yhteiskunnalle vieraisiin ulottuvuuksiin.

– Uskon, että perinteinen suomalainen kohtuuden yhteiskunta on kaikkien suomalaisten – myös kaikkien suurituloisimpien – yhteinen etu.

"Portugalin tukeminen Suomen etu"

Zyskowicz puolusti puheessaan myös Suomen osallistumista Portugalin tukemiseen.

Puhemiehen mukaan tukipaketissa on kyse siitä, mikä on paras ratkaisu Suomen taloudelle, työllisyydelle ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjalle. Samalla kyse on myös Suomen kansainvälisestä roolista ja siitä, miten tässä tilanteessa nähdään Suomen oma etu.

– Jos arvioidaan, että Portugalin joutuminen hallitsemattomasti maksukyvyttömyyden tilaan uhkaa lähinnä finanssimarkkinoiden epäluottamuksen kautta ratkaisevalla tavalla koko Euroopan ja siten myös Suomen talouden vakautta ja myönteistä kehitystä, on oma kansallinen etumme olla mukana tämän kehityskulun torjumisessa.

Puhemiehen mukaan olennaisinta Suomen kannalta on päätyä nyt ratkaisuun, joka turvaa Suomen talouden myönteisen kehityksen herkässä eurooppalaisessa tilanteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme