Mainos
Mainos

Puhemiesneuvosto ei syttynyt Sundqvistin vuotoepäilylle

Eduskunnan puhemiesneuvosto totesi tänään, että entisen pankinjohtajan ja SDP:n puheenjohtajan Ulf Sundqvistin kirje vuotoepäilyistä ei anna aihetta enempiin toimiin. Sundqvist vaati eilen eduskunnalta selvitystä siitä, ovatko Iltalehden viikko sitten julkaisemat häntä koskevat tiedot vuotaneet sen perustuslakivaliokunnasta. Sundqvist peräsi myös, millä perusteella valiokunta on saanut häntä koskevaa esitutkinta-aineistoa nähtäväkseen.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Ville Itälä selosti puhemiesneuvostolle asian käsittelyä valiokunnassaan. Valiokunnan jäsenten ja varajäsenten lisäksi Sundqvistia koskevaa esitutkinta-aineistoa oli annettu myös valiokunnan asiantuntijoiden käyttöön.

Puhemiesneuvostossa todettiin, että missään ei ole voitu todeta tietojen vuotaneen valiokunnasta. Puhemiesneuvosto kävi kuitenkin periaatteellista keskustelua tietojen vuotamisesta valiokunnista.

Keskusta selvittäisi sopimuksen purkamisen

Keskustan eduskuntaryhmä totesi perjantaina antamassaan kannanotossa, että Sundqvistin vahingonkorvauksista tehty sopimus loukkaa yleistä oikeustajua arvioituna yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta.

Keskustan eduskuntaryhmä haluaisi, että hallitus esittäisi ohjelman, jolla velallisten yhdenvertaisuus toteutetaan. Samalla se haluaisi vielä kerran selvittää keinot Sundqvistin kanssa tehdyn sopimuksen purkamiseksi.

Eduskunnan välikysymyskeskustelussa vajaa vuosi sitten lähes kaikki eduskuntaryhmät vaativat Sundqvistin kanssa tehdyn sopimuksen purkamista. Hallituksen olisi keskustan mielestä ryhdyttävä myös toimiin ulosottolain muuttamiseksi siten, että hyvätuloinen ja ilmeisen maksukykyinen velallinen ei pysty väistämään ulosottomenettelyä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme